Medewerker in het zonnetje: Rieneke

Medewerker in het zonnetje: Rieneke

Medewerker in het zonnetje: Rieneke

Wie zijn onze receptionistes en hoe vinden ze het om voor Receptioniste.nl te werken? Vandaag kun je het interview lezen met een van onze vaste receptionistes Rieneke! 

Even voorstellen: 

Mijn naam is Rieneke Janssen, ik ben 60 jaar en werk voor diverse opdrachtgevers als regio receptioniste bij Receptioniste.nl

Hoe ben je bij receptioniste.nl terecht gekomen?

Dat is een leuk verhaaltje ☺. Toen ik in 2010 terugkwam naar Nederland ben ik, via verschillende functies te hebben gehad, in 2012 in contact gekomen met Edwin Hilgers. Hij zocht receptionistes voor zijn bedrijf Receptioniste.nl. Via hem heb ik bij verschillende opdrachtgevers gewerkt in Den Haag e.o. Dit was volgens mij in 2012. Verleden jaar ben ik gaan zoeken of zijn bedrijf nog bestaat en ja natuurlijk was het er nog! Nadat ik contact had opgenomen om mijn inschrijving weer te activeren bleek dat ik 1 van de eerste receptionistes te zijn geweest die hij heeft geplaatst. Hoe leuk om te horen dat het bedrijf is gegroeid en dat ik daar vanaf het eerste begin deelgenoot van heb uitgemaakt!

Hoe lang werk je nu voor ons?

Ik denk totaal 3 jaar.

Hoe bevalt werken voor ons? Kun je dat toelichten?

Het is super fijn werken voor jullie. Ik word gehoord en gezien. Een woord is een woord een daad is een daad!! De service naar mij als zowel de klant is top. 

Wat vind je het leukst aan je werk als receptioniste?

De afwisseling in de werkzaamheden. Het is juist vaak niet alleen telefoon en gasten ontvangen. Als ik bij een bedrijf zit waar ik mijn andere kwaliteiten ook kan inzetten en mag laten zien dan zit ik volledig op mijn plek. Ieder bedrijf heeft een andere cultuur en omgang met mensen (collega' s) ook dat is een hele fijne afwisseling. Bij vaste opdrachtgevers terug worden gevraagd en je er ook direct weer thuis voelt.

Wat vind je het minst leuk?

Als er te weinig te doen is. Weinig telefoon en weinig andere werkzaamheden.

Waar ben je trots op?

Het is hartverwarmend dat er over mij wordt gezegd: Je kan alles aan haar overlaten, ze blijft rustig, geeft input, laat zich niet gek maken en we zijn zo blij met haar. Oh ja en er wordt ook gezegd: ze is over-, over gekwalificeerd!! Make my day. Ik merk ook dat bedrijven waar ik werk snel vertrouwen in mij stellen. Dat vind ik persoonlijk heel bijzonder en maakt mij nederig. 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Het liefst afwisselend, uitdaging (als ik mijn andere kwaliteiten kan gebruiken), ondersteunend kunnen zijn daar waar nodig (maakt niet uit wat het is).

Omschrijf jezelf in 3 woorden

Vrolijk, positief en zeer betrouwbaar.

Waar kan ik jou voor wakker maken?

Sowieso als je mijn hulp nodig hebt, altijd!

Waarin zou je je verder willen ontwikkelen?

Dat is een lastige om te beantwoorden. Wat voor mij belangrijk is om te ontwikkelen is dat ik hoop dat ik nog lang kan en mag blijven werken om de snelle veranderingen in de maatschappij mee te maken. Het gevoel op een dead end te zitten en niet meer deel te nemen aan de maatschappij maakt je wereld en je leven wel heel klein en smal. 
Deel dit artikel